06-33161417

info@dynamiek-oefentherapie.nl

Artikel Nunspeets Belang

OurBlog

29 april 2016

Artikel Nunspeets Belang |

In de maand april staan wij met een artikel in het Nunspeets Belang.

Hieronder kunt u het artikel lezen:

Dynamiek Oefentherapie nieuwe naam voor praktijk oefentherapie Cesar/Mensendieck

NUNSPEET – Praktijk voor oefentherapie Cesar/Mensendieck gaat nu verder als Dynamiek Oefentherapie. Wij hebben bewust gekozen voor naamsverandering, omdat er steeds meer verwarring ontstond over het ‘verschil’ tussen Mensendieck en Cesar terwijl dit verschil er niet is. Omdat het vak oefentherapie zo dynamisch en breed is, is gekozen voor de naam Dynamiek Oefentherapie. Onze visie is om de mens in beweging te zetten en te houden.   Oefentherapeuten Petra Stoel en Margreet Spiering zijn beide met veel plezier werkzaam. Na hun opleiding algemeen oefentherapeut hebben beiden zich gespecialiseerd. De therapie is bewezen effectief voor subacute en chronische lage rugklachten, nek- en/of schouderklachten en houdingsverbetering.

Specialisaties

Petra Stoel heeft als specialisaties reumatherapeut en chronisch pijntherapeut. Als chronisch pijntherapeut werk ik veel met mensen die langer dan 6 maanden pijn ervaren (dan noemen wij het chronisch). De aanpak in de therapie is gericht op leren omgaan met de pijnklachten en ook te blijven genieten van het leven. Als chronisch pijntherapeut ben ik aangesloten bij zowel het regionaal als het landelijk netwerk. Daarmee volgt elke oefentherapeut dezelfde werkwijze. Naast deze specialisatie begeleidt Petra Stoel ook het therapiezwemmen in de Brake.

Margreet Spiering heeft als specialisatie kinderoefentherapie. Dit helpt kinderen die problemen hebben met hun motoriek, zowel grove- als fijne motoriek. Dat uit zich vaak in zaken als moeilijk fietsen, moeilijk schrijven , vaak vallen en algemeen onzekerheid in bewegen. Voor ouders is het soms lastig dit tijdig te onderkennen. Sinds kort is Margreet ook actief als ‘Zit met Pit’ therapeut. Hierbij wordt bij kinderen in groep 5/6 aandacht besteed aan de houding bij het gebruik van tablets, smartphones en computers, zodat nek- en rugklachten in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Voor behandelingen is geen verwijzing van de huisarts nodig. Voor jongeren tot 18 jaar worden de kosten vergoed vanuit het basispakket. Daarna geldt een aanvullende verzekering om in aanmerking te komen voor vergoeding.

Dynamiek Oefentherapie is gevestigd in Zorgplein de Enk aan het Stationsplein in Nunspeet en te bereiken onder 0341-256132. Zie ook www.dynamiek-oefentherapie.nl

Klik op de onderstaande link om het artikel te lezen.

Artikel in het Nunspeets Belang

 

© Creative Builders 2016