06-33161417

info@dynamiek-oefentherapie.nl

Nieuwsbrief 7 – september 2017

OurBlog

13 oktober 2017

Nieuwsbrief 7 – september 2017 |

Vanaf oktober bij ons in de praktijk: Slaapoefentherapie

Slecht slapen is een veelgehoorde klacht die wij heel regelmatig tegenkomen bij patiënten die wij behandelen. Naast het voorschrijven van slaapmedicatie en het verwijzen naar een slaapkliniek is het aanbod van effectieve eerstelijnsbehandelmethoden beperkt. Omdat er wel structurele oplossingen zijn voor het verbeteren van de nachtrust zijn wij allebei hier de afgelopen periode in bijgeschoold. Vanaf oktober begeleiden wij mensen met:

  • Inslaapproblemen;
  • Doorslaapproblemen;
  • Te vroeg wakker worden;
  • Nachtelijk piekeren;
  • Postoperatieve slaapproblemen;
  • (Langdurig) gebruik van slaapmedicatie.

Tijdens 5 à 10 oefentherapeutische behandelingen werkt de patiënt aan de belangrijkste aspecten die de kwaliteit van zijn nachtrust beïnvloeden: slaapdruk, bioritme en arousal. Er wordt bij deze therapie gebruik gemaakt van cognitieve gedragstherapie. Deze therapie vraagt enige zelfdiscipline en doorzettingsvermogen, maar daar staat tegenover dat het behandelresultaat zich meestal snel aandient.

Ook het afbouwen van slaapmedicatie kan met slaapoefentherapie ondersteund worden. Die patiënten krijgen een aantal handvatten die de slaagkans aanzienlijk vergroten.

De behandeling van slaapstoornissen wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

 

Themamaand Slaap

De maand november staat bij Dynamiek Oefentherapie in het teken van de slaap. In deze maand bieden wij gratis en vrijblijvend een slaapconsult aan. Tijdens een behandeling van 45 minuten krijgt de patiënt:

  • Informatie over slaap en symptomen van slapeloosheid;
  • Adviezen over hoe men zich het beste kan voorbereiden op een goede nachtrust;
  • Oefeningen o.a. om in te slapen en door te slapen.

Het gratis slaapconsult wordt in zowel Nunspeet als Hierden aangeboden.

Meer informatie volgt in oktober.

 

Nieuwe vestiging geopend in Hierden

Vanaf 1 september heeft Dynamiek Oefentherapie er een locatie bij. Margreet is op de vrijdagochtend aanwezig in het Medisch Centrum te Hierden, Zuiderzeestraatweg 109 te Hierden.

 

Petra gedeeltelijk weer terug

Petra is weer aan het werk, ze werkt nu op de dinsdag- en vrijdagmorgen. Ze probeert langzaam haar werkzaamheden weer op te bouwen. Ilse van Anrooij blijft voorlopig op de donderdagmiddag in de praktijk werken.

 

Werkplekadvies

Wanneer er sprake is van werkgerelateerde klachten of klachten bij huishoudelijke werkzaamheden, die binnen de muren van de praktijk onvoldoende aangepakt kunnen worden, bieden wij ook de mogelijkheid om langs te komen op de werkplek of het thuisadres.

Op de werkplek/thuisadres wordt een analyse gemaakt van de houdings- en beweegpatronen. Vervolgens krijgt de cliënt gerichte tips en adviezen om de uitvoering van uw werkzaamheden te verbeteren en de fysieke belasting te verminderen.

Door deze oplossingsgerichte en preventieve aanpak is de cliënt nadien in staat om overbelasting- en werkgerelateerde klachten op te heffen, te verminderen en/of te voorkomen.

 

© Creative Builders 2016