06-33161417

info@dynamiek-oefentherapie.nl

Chronische Pijn Netwerk

Chronische Pijn Netwerk

Pijn is een waarschuwing van het lichaam. Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, bijvoorbeeld een verwonding of infectie. Na een tijdje rust of behandeling van de oorzaak, gaat deze pijn weer over. Pijn kan echter ook chronisch worden. We spreken van chronische pijn, wanneer pijnklachten langer dan 3 maanden blijven bestaan, terwijl de oorzaak van de pijn verdwenen is.

Het Netwerk Chronische Pijn is een landelijk netwerk van oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, welke allen dezelfde behandelmethodiek hanteren. Petra Stoel is aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn.

Hoe gaat het in zijn werk?

Gestart wordt met het in kaart brengen van de oorzaken van uw pijn, uw ervaring van de pijnklachten en hoe u hiermee omgaat. Samen met uw oefentherapeut stelt u vervolgens haalbare doelen op. Tijdens de behandeling is uw oefentherapeut als het ware uw coach. Samen met de oefentherapeut gaat u met uw eigen doelen aan de slag. U leert wat u zelf kunt veranderen om er beter van te worden. Door het hervinden van het vertrouwen in het eigen lichaam, leert u hoe u dagelijkse activiteiten weer kunt oppakken. Activiteiten zoals werk, sport en bezigheden met familie en vrienden. Dat u -en niet uw pijn- uiteindelijk weer uw leven bepaalt.

Meer weten

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze oefentherapeut Petra Stoel. Zij is te bereiken op telefoonnummer 0341-256132 of per e-mail: petra@dynamiek-oefentherapie.nl.

Voor meer informatie over het Netwerk Chronische Pijn kijk op www.netwerkchronischepijn.nl

Film over chronische pijn

Netwerk-chronische-pijn

┬ę Creative Builders 2016