0341-256132

info@dynamiek-oefentherapie.nl

Zit met Pit

Zit met Pit

Sinds 2015 geeft Dynamiek Oefentherapie ook lessen ‘Zit met Pit’ op basisscholen.

Omschrijving

Wie vertelt je hoe je goed achter de computer zit?! En hoe komt het dat je weleens pijn krijgt in je rug, nek en armen als je te lang bezig bent met je computer, nintendo of smartphone? Waar moet je op letten om goed te zitten als je schrijft? Weet je dat je van verkeerd zitten rug, nek en armklachten kunt krijgen?! Zoals bijvoorbeeld de tablet-nek. ‘Zit met Pit’ is een leuk lesprogramma voor kinderen in groep 5 en 6 van de basisschool. Dé leeftijd dat houdingsverandering gemakkelijk eigen gemaakt kan worden.

Aanpak

‘Zit met Pit’ wordt gegeven door onze kinderoefentherapeut Margreet Spiering. Zij komt drie keer op school, waarbij ze kinderen bewust maakt waarom een goede zithouding belangrijk is. Op een beeldende en simpele manier worden anatomie en pathologie uitgelegd, ondersteund door een werkboek en praktische lessen in de eigen klas. De lessen zijn opgebouwd rondom de cartoon Pietje Pit, die in de lessen het goede voorbeeld geeft, passend bij de belevingswereld van de kinderen.

Voor wie

Voor kinderen in groep 5 en 6 op de basisschool.

Waar en wanneer

De lessen worden gegeven in de klas door onze kinderoefentherapeut Margreet Spiering. Het lesprogramma kent 3 contactmomenten van 1 uur. En één digitale les.

Meer weten

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met kinderoefentherapeut Margreet Spiering. Zij is te bereiken op telefoonnummer 0341-256132 of per e-mail: margreet@dynamiek-oefentherapie.nl

Voor meer informatie kijk op www.zitmetpit.nl

zit-met-pit

© Creative Builders 2016