06-33161417

info@dynamiek-oefentherapie.nl

Slaapoefentherapie

Heeft u slaapproblemen? Dan kan slaapoefentherapie u verder helpen. Dynamiek Oefentherapie biedt door slaapoefentherapie structurele oplossingen voor het verbeteren van de nachtrust, waardoor u weer energiek aan uw dag kunt beginnen.

Sommige mensen slapen wat langer, andere wat korter. Maar voor iedereen geldt: wie ’s nachts goed slaapt, voelt zicht overdag beter en heeft meer energie. Af en toe slecht slapen is geen reden tot zorg. Maar wie vaker wakker ligt, zich overdag niet ‘uitgerust’ voelt en hierdoor lichamelijk of geestelijke klachten krijgt, heeft de mogelijkheid om hier iets aan te doen: slaapoefentherapie.

Er zijn heel veel oorzaken die verantwoordelijk kunnen zijn voor het feit dat u niet goed slaapt. Tijdens de slaapoefentherapie leert u wat bij u de knelpunten zijn en hoe u weer goed kunt leren slapen.

U kunt bij Dynamiek Oefentherapie terecht voor slaapoefentherapie met onder andere de volgende slaapproblemen:

  • Inslaap problemen;
  • Doorslaap problemen;
  • Te vroeg wakker worden;
  • Nachtelijk piekeren bij stress/spanningen;
  • Verstoorde nachtrust;
  • Slaapapneu;
  • Postoperatieve slaapproblemen;
  • Slaapproblemen bij vrouwen in de overgang;
  • Afbouwen van slaapmedicatie.

 

Na een intake en onderzoek leert u wat slaaptherapie voor u kan betekenen. Tijdens 5 á 10 oefentherapeutische behandelingen wordt gewerkt aan de belangrijkste aspecten die de kwaliteit van de nachtrust beïnvloeden: bijvoorbeeld slaapdruk, bioritme en arousal.

Geen medicijnen

Slaapoefentherapie is een aanpak zonder medicijnen die puur gericht is op het verbeteren van de slaap en het oplossen van de oorzaken van de slaapproblemen. Wij begeleiden u ook in de afbouw van slaapmedicatie, u krijgt een aantal handvatten om dit vaak lastige proces te laten slagen.

Slaapoefentherapie vraagt enige zelfdiscipline en doorzettingsvermogen. Daar staat tegenover dat het behandelresultaat zich meestal vrij snel aandient. Na de slaapoefentherapie volgt altijd een eindrapportage naar uw huisarts.

Vergoeding

De behandeling van slaapstoornissen wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Heeft u vragen over slaapoefentherapie? Neem voor meer informatie contact op met Dynamiek oefentherapie.

 

 

© Creative Builders 2016