06-33161417

info@dynamiek-oefentherapie.nl

Therapeuten

Margreet Spiering - Poolen

Oefentherapeut en Kinderoefentherapeut

 

Met veel enthousiasme, plezier en passie voor het vak ben ik werkzaam als oefentherapeut en kinderoefentherapeut.

Oefentherapeut Cesar

Sinds juni 2010 ben ik werkzaam als gediplomeerd oefentherapeut. Tijdens mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd in het geven van balanstraining aan ouderen en het behandelen van patiënten met bekkenproblematiek. Als oefentherapeut heb ik ervaring opgedaan in particuliere praktijken. Hier heb ik met name patiënten behandeld met houdingsafwijkingen en rug-, schouder- en nekklachten.

 Kinderoefentherapeut

Tijdens de opleiding lag mijn interesse al bij de behandeling van kinderen. Daarom heb ik achtereenvolgens de opleiding kinderoefentherapie gevolgd. Vanaf juni 2012 ben ik gediplomeerd kinderoefentherapeut.  Ik heb werkervaring opgedaan als kinderoefentherapeut in een praktijk waar kinderen met gedragsproblemen (ADHD, autisme, enz.) worden behandeld. Hier heb ik geleerd om het gedrag van een kind mee te nemen in de behandeling. Daarnaast heb ik ervaring opgedaan met kinderen die een taal- en/of spraakstoornis hebben. Ik behandel kinderen met houdings- en motoriekproblemen (grove of fijne motoriek). Spelenderwijs breng ik het plezier terug bij de kinderen in het bewegen!

Petra Stoel - Meijaard

Oefentherapeut en Chronisch Pijn Therapeut

 

Het vak van oefentherapeut blijft  boeiend, omdat ieder mens anders is. Hierdoor blijf ik geïnspireerd, enthousiast en doe werk ik met veel plezier als oefentherapeut en chronisch pijn therapeut.

 Oefentherapeut Mensendieck

Sinds 2002 ben ik werkzaam als gediplomeerd oefentherapeut. Tijdens mijn opleiding lag mijn interesse het meeste bij mensen die langdurige klachten hadden en daarmee moesten leren omgaan en in beweging blijven.  Na de studie heb ik gewerkt in verschillende particuliere praktijk en uiteindelijk mij gevestigd in Nunspeet.  In de afgelopen jaren heb ik mij verder verdiept in het behandelen van ademhalingklachten en spanningsgerelateerde klachten en het geven van  balanstraining met o.a. de oefenbal.

 Reumatherapeut

Sinds 2011 ben ik gespecialiseerd Reumatherapeut en ben hiervoor aangesloten bij het Reumanetwerk Randmeren. Dit houdt in dat ik mensen met verschillende reumatische aandoeningen kan behandelen en begeleiden. Het is voor mij een uitdaging om samen met de  patiënt te kijken waar mogelijkheden liggen om toch zo goed mogelijk te blijven deelnemen aan het gewone leven, met daarbij rekening houden met de individuele mogelijkheden.

Chronische Pijn Therapeut

Toen in 2014 de mogelijkheid kwam om mij verder te specialiseren in Chronische Pijn had dit mijn interesse. De behandeling van Chronische Pijnklachten heeft een andere benadering en behandelwijze dan de ‘reguliere’ klachten. Juist deze andere aanpak geeft een afwisseling in mijn werken en denken over omgaan met pijn. Na een intensieve opleiding tot Chronisch Pijn Therapeut heb ik mij aangesloten bij het Chronisch Pijn Netwerk Zwolle e.o.

Therapiezwemmen

Naast het individueel begeleiden heb ik een ruime ervaring in het begeleiden van groepen. Iedere dinsdagmiddag geef ik het Therapiezwemmen in de Brake. De afwisseling tussen individueel werken in groepsverband vind ik erg  leuk en het is fascinerend wat je van elkaar kunt leren in een groep.

© Creative Builders 2016